Kadınların söyledikleri 'diyet yalanları'
Daily Telegraph’ta yayımlanan araştırmaya göre, kadınların söyledikleri*'diyet yalanları' çoğunlukla çikolata, peynir ve alkolle ilgili.
Timex tarafından yaklaşık 3000 kadın arasında yapılan araştırma,*kadınların yeme alışkınlıklarına dair en sıklıkla kullandıkları cümlenin "Sadece*küçük bir parça yedim" olduğunu ortaya koyuyor.
"Öğle yemeğinde çok yiyeceğim ki, sonraki öğünlerde az yiyeyim",*"Kendime çok nadir yemekle ilgili ödül veriyorum", "Çocukların tabaklarında*kalanlar ziyan olmasın" ve "Sadece yemeğin tadına baktım" en fazla söylenen*"diyet yalanlarından" bazıları.
Kadınların çok sık dile getirdikleri bahaneler arasında hiç fast-food*yemedikleri, yalnızca özel kutlamalarda bir kadeh içtikleri, kırmızı şarabın*sağlığa çok faydalı olduğu ve günde 5 öğün meyve-sebze yeme kararı aldıkları da*yer alıyor.
Kadınları en çok yoldan çıkaran besinlerin ise çikolata, cips, pasta,*peynir ve ekmek olduğu belirtiliyor.
Çoğu kadının yeme alışkanlıkları konusunda çevresine ve kendisine dürüst*davranmadığını ifade eden uzmanlar, diyet yapan kadınların tüm gün yedikleri*besinleri yazdıkları bir günlük tutmalarının kilo kaybını önemli ölçüde*arttıracağını vurguluyor.
*
|